Iako EU ne želi financirati, ''Hrvatske ceste'' ne odustaju od Pelješkog mosta

Iako je Europska investicijska banka na hrvatsku adresu poslala odbijenicu za financiranje izgradnje Pelješkog mosta, ''Hrvatske ceste'' ne odustaju od ovog projekta, koji je Europi očito nepotreban, saznaje slobodnadalmacija.hr.

 

Zagovaratelji izgradnje mosta službenog naziva ''Most kopno-Pelješac'' ne postavljaju si pitanje kako će država pronaći još 1,9 milijardi kuna koliko je potrebno kako bi se most završio. Iznos je pozamašan budući da su na gradilištu obavljeni tek zemljani radovi, a u podmorju se tek obavljaju istražni radovi.

Podaci govore za sebe, pa je jasno kako ''Pelješki most'' nećemo vidjeti još dug niz godina čak i kada bi se pronašao novac za ubrzanje radova, zaključuje portal slobodnadalmacija.hr.

Važna je i činjenica da je za izgradnju samog mosta previđeno tek 231 milijun kuna, što je premalo i što je tjeralo ''Hrvatske ceste'' da razmišljaju o mogućim prekidima ugovora s izvođačima radova ''Konstruktor-inženjeringom'', ''Hidroelektrom niskogradnjom'' i ''Viaduktom''.

Međutim, koliko god zagovaratelji željeli pronaći opravdanost za ovaj projekt, postavlja se pitanje tko će to platiti i je li uopće Hrvatskoj potrebniji pelješki most ili primjerice auto cestovna poveznica prema Dubrovniku. (SJ)

 

Izvor: www.slobodnadalmacija.hr
Foto: PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox