Iako je zima sezonski radnici već sad traže posao

Foto: Shutterstock

Prema anketi koju je proveo MojPosao gotovo polovica od 400 ispitanika već sada javlja se na oglase za sezonske poslove.

Tako se 46% ispitanika već sad javlja na oglase za sezonske poslove. Kako kaže jedan od ispitanika, „najbolji se sezonski poslovi oglašavaju upravo sada“. Ispitanike najviše zanimaju poslovi spasioca, konobara, rad na brodu ili u poljoprivredi, a ima i onih kojima je potraga za sezonskim poslom tek jedan segment potrage za poslom općenito, piše MojPosao.net

Sezonski poslovi ne zanimaju 21% ispitanika, uglavnom zato jer traže posao u struci ili onaj koji će raditi tijekom cijele godine. „Imam ženu i dijete i ne mogu ih na tako dugo vrijeme napustiti, objašnjava jedan od ispitanika.

Da za traženje sezonskog posla ima vremena, smatra 16% ispitanika. Neki od njih zasada samo prate oglase ili se usmeno raspituju o potencijalnim poslovima, ali još se ne javljaju na oglase. Drugi pak potrazi za sezonskim poslom namjeravaju aktivno pristupiti jedino ako ne pronađu posao koji mogu raditi na dulje vremensko razdoblje.

Sezonski poslovi ne zanimaju 11% ispitanika, jer već imaju posao. Najmanje ispitanika, njih 6%, navodi neke druge razloge. To su ispitanici koji smatraju da od potrage za sezonskim poslovima „nema koristi“ jer „i za sezonski posao treba imati vezu“. (HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox