ICAM prvi u Hrvatskoj potpisao deklaraciju o načelima odgovornog ulaganja

InterCapital Asset Management prvi u Hrvatskoj potpisao deklaraciju o  načelima odgovornog investiranja koja propisuje vodeći globalni promicatelj odgovornog ulaganja - Institut PRI


Na globalnoj razini društveno odgovorno ulaganje najbrže je rastući dio asset management industrije, zahvaljujući potražnji klijenata kojima je ono sve važniji faktor prilikom izbora investicija s naglaskom na etiku i sve veću osviještenost o tome da se trebamo pobrinuti za naš okoliš i društvo. Iz tog razloga InterCapital Asset Management odlučio je formalizirati prakse odgovornog ulaganja te je postalo i jedino društvo za upravljanje imovinom u Hrvatskoj koje je potpisnik ove deklaracije.

Odgovorno ulaganje, briga o okolišu i drugima, odgovornost i pravednost u poslovanju, te izrazito visoki standardi izvještavanja, strateški su put koji je InterCapital Asset Management odabrao vodeći se najboljom međunarodnom praksom asset management industrije, te vjerom kako je jedino na ovaj način dugoročno moguće ostvariti višestruke koristi ne samo za klijente, već i ono važnije, za društvo u cjelini.

Potpisom deklaracije o načelima odgovornog investiranja koja propisuje vodeći globalni promicatelj odgovornog ulaganja - Institut PRI, InterCapital Asset Management samo dodatno potvrđuje kako će visoko postavljene standarde društveno odgovornog poslovanja primjenjivati kako interno, u svom operativnom poslovanju, tako i pri odabiru svojih investicija.

Za vrednovanje truda društveno odgovornog poslovanja, InterCapital Asset Management odabrao je upravo PRI Institut, najveću svjetsku organizaciju koja na globalnoj razini promiče prakse odgovornog ulaganja. PRI trenutno broji preko 3000 potpisnika, koji svake godine izvještavaju o vlastitim politikama odgovornog ulaganja, te dokazuju što provode u praksi i na temelju toga dobiju ocjene.

„Ponosni smo, što smo kao prvo društvo za upravljanje imovinom u Hrvatskoj dobili ocjenu našeg poslovanja kao društveno odgovornog. Vjerujemo kako ćemo našim pozitivnim zalaganjem kako na razini našeg poslovanja tako i u kontaktu sa svim našim dionicima pomoći jačanju svijesti o važnosti primjene društveno odgovornog poslovanja u svim segmentima poslovanja. Naša fiducijarna dužnost prema svim investitorima u fondove je poslovati društveno odgovorno kako bismo u dugom roku adresirali klimatske promjene, nejednakosti te korporativno upravljanje kao bitne odrednice stvaranja dugoročno održivih povrata za sve naše klijente te društvo u cjelini.“, izjavio je Ivan Kurtović, predsjednik Uprave.

PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox