ICTY odbio tužiteljski prigovor na duljinu Gotovina podneska

Žalbeno vijeće Haaškoga suda u utorak je kao neosnovan odbacilo tužiteljski prigovor na duljinu jednog od posljednjih podnesaka obrane generala Ante Gotovine u žalbenom postupku.

 

Tužiteljstvo se početkom listopada, nakon što je obrana generala Gotovine podnijela repliku na tužiteljski podnesak u okviru žalbenog postupka na prvostupanjsku presudu, prigovorila njegovoj duljini tvrdeći da zbog aneksa prelazi dozvoljenu duljinu od 15 tisuća riječi koju je odobrio predžalbeni sudac.

Žalbeno vijeće svojom odlukom odbacilo je taj prigovor objašnjavajući da se aneks sastoji od grafičkih prikaza vezanih uz granatiranje Knina te da time ne predstavlja iznošenje novih argumenata i stoga je dozvoljen važećim pravilima Haaškoga suda.

Obrana generala Gotovine 1. je kolovoza podnijela žalbu na prvostupanjsku presudu kojom je hrvatski general ove godine osuđen na 24 godine zatvora zbog zločina u Oluji. Tužiteljstvo je na žalbu odgovorilo 12. rujna a repliku na taj odgovor obrana Gotovine podnijela je 27. rujna. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox