Ilegalna gradnja: Bageri se preselili u Zagreb

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Nakon obale, bageri Ministarstva graditeljstva preselili su se u metropolu, gdje su jučer rušili ilegalne građevine u Lučkom.

Rušenje kuće izvan građevinskog područja prva je akcija bagera, a do 14. studenog u istoj ulici najavljeno je uklanjanje još jedne bespravne gradnje. I u tom je slučaju riječ o stambenom objektu privatnog vlasnika.

Do vlasnika tih građevina nismo uspjeli doći, a iz Ministarstva su poručili da je kuću rušio o vlastitom trošku.

Taj objekt kao ni ovaj za koji ima rok za rušenje do spomenutog datuma nemaju uvjete za legalizaciju te su sagrađeni nakon 21. lipnja prošle godine, što je zakonski rok da bi građevina mogla krenuti u proces eventualne legalizacije.

Iz Ministarstva poručuju da se o rušenju prvo informira vlasnika bespravnog objekta, a ako on ne odluči sam maknuti građevinu, to će napraviti građevinska inspekcija preko ugovorenog izvođača.

Osim vlasnika objekta, o namjeri uklanjanja obavještavaju se tijela odgovorna za vodoopskrbu, elektronapajanje i ostale priključke koji na građevini postoje jer jer ih je potrebno ukloniti prije samog uklanjanja građevine - objasnili su iz ureda glasnogovornice Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Dvije kuće i jedna pomoćna građevina na Lučkom tek su početak uklanjanja objekata koji nisu legalizirani, ali točan broj objekata koji će biti srušeni u Zagrebu još nije poznat, piše vecernji.hr. (sh)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox