INA i MOL zainteresirani za kupnju OMV-a

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić izjavio je danas kako ima saznanja da je više tvrtki zainteresirano za kupnju OMV-ovih benzinskih postaja u Hrvatskoj.

OMV prodaje svoje poslovanje u Hrvatskoj, a na pitanje novinara ispred Banskih dvora ima li saznanja da je za kupnju benzinskih postaja te tvrtke zainteresirana INA i je li to dobra investicija, Čačić je odgovorio kako ima saznanja da su za to zainteresirane najmanje tri tvrtke.

Imam saznanja da bi najmanje tri tvrtke, koje znam, a možda i više, bile zainteresirane za kupnju OMV-ovih crpki i vjerojatno svaka od njih procjenjuje da bi to bila dobra investicija - što je dobro. Ne vidim ni jedan razlog zašto to INA ne bi učinila, kao i Lukoil ili Zarubežnjeft, Antunović, za koje znam da su pokazali interes, rekao je.

Na upit kupuje li OMV-ove postaje INA ili MOL, Čačić je odgovorio kako ne zna tko kupuje. Nemam pojma tko kupuje, ali sasvim je sigurno, ako se kupuju crpke u Hrvatskoj da se moraju poštivati parametri o zaštiti tržišnog natjecanja, rekao je. (Hina/sh)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox