Ina luksuznu vilu prodaje ispod tržišne vrijednosti?

Uprava Ine donijela je 19. svibnja odluku  o zatvaranju svoje tvrtke kćeri Ina Hungary, sa sjedištem u Budimpešti te je objavila natječaj i za prodaju njene poslovne zgrade u centru mađarskog glavnog grada, piše Vjesnik.

Riječ je o luksuznoj i lijepo uređenoj vili  sa 367 četvornih metara poslovnog prostora i 1465 četvornih metara okućnice. Početna cijena je 668.763 eura na što još ide porez na promet nekretninama i ostali troškovi vezani uz kupoprodaju i prijenos vlasništva. U Ini kažu da su procjenu vrijednosti vile i okućnice napravile tri ovlaštene tvrtke za procjenu nekretnina te je tako utvrđena početna cijena od 668.763 eura.

No, mađarski stručnjaci za nekretnine kažu da je cijena od 1822 eura po četvornom metru dosta ispod tržišne cijene za taj dio Budimpešte, jer su tu smještene najskuplje nekretnine. Stručnjaci taj dio Budimpešte uspoređuju sa zagrebačkim Tuškancem i Pantovčakom i dodaju da bi cijena  četvornog metra za ovu vilu mogla iznositi 2500 eura.

U Ini kažu da su kriteriji za izbor najbolje ponude: viša ponuđena cijena od početne, kraći rok plaćanja i osiguranje načina plaćanja, dok cjelokupan ugovoreni iznos kupac mora platiti najkasnije 60 dana od dana sklapanja ugovora. (jk)

 

Izvor: www.vjesnik.hr
Foto: Ina

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox