INA opovrgava medijske napise o prodaji stanova

Hrvatska naftna kompanija INA reagirala je na medijske napise vezane uz prodaju stanova u INA-nom vlasništvu od 2002. do 2009., navodeći da su - svi stanovi koje je kompanija prodala u tom razdoblju pa do danas, prodani na temelju općih akata donesenih od Uprave Ina-Industrije nafte d.d., kao tijela koje je ovlašteno za njihovo donošenje.

Tim je općim aktima za sve stanove u vlasništvu INA, d.d. precizno utvrđen postupak i kriteriji za definiranje svih bitnih elemenata pojedinačne odluke o prodaji - navodi se u priopćenju Sektora korporativnih komunikacija INA-e. Istim aktima također je utvrđeno pravo na popust prilikom kupnje stana, a koje imaju isključivo najmoprimci stanova, odnosno, slijedeće kategorije: radnici i umirovljenici kompanije, pravni prednici INA, d.d., radnici tvrtki kćeri INA Grupe te sudionici Domovinskog rata koji su na ovaj način dobili priliku riješiti svoje stambeno pitanje - ističe se.

INA također navodi kako su tržišnu vrijednost svakog stana utvrdili ovlašteni sudski vještaci te je za svaki stan izrađen elaborat o tržišnoj vrijednosti. Suprotno navodima u medijima, navedeni elaborati kao i ugovori o prodaji stanova nemaju oznaku poslovne tajne (svi ugovori su ovjereni kod javnog bilježnika) - stoji u priopćenju. Što se tiče praznih stanova i poslovnih prostora u vlasništvu INA, d.d., oni su prodavani i prodaju se putem javnog natječaja po početnoj cijeni formiranoj sukladno elaboratu izrađenom od strane ovlaštenog sudskog vještaka. Sukladno kompanijskoj praksi, početna cijena je minimalna prodajna cijena koju javno objavljujemo u sklopu natječaja, navodi se u priopćenju Sektora korporativnih komunikacija INA-e. (Hina/mš)

 

 

Foto: www.ina.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox