Industrogradnja bivšem direktoru dužna više od 800.000 kuna

Industrogradnja bi svom bivšem direktoru Juri Biliću trebala isplatiti više od 800.000 kuna budući da mu je 2008. godine uručila nezakoniti otkaz, piše poslovni.hr. Većinski vlasnik ove tvrtke, Josip Galinec nije uspio uvjeriti zagrebački Općinski sud da je Bilić otpušten zbog ugovora o najmu za hotel Croatia u Dugoj Uvali.

 

Jure Bilić koji je od 1977. Godine bio zaposlen u Industrogradnji tvrdi kako je otkaz dobio jer se suprotstavio mjeri Galinca da s partnerima preuzme tvrtku s čime je istupio i u medijima. Međutim Galinec je 2006. godine uspio steći većinski paket dionica, pa mu je kako Bilić navodi a poslovni.hr prenosi, skinuo 5000 kuna plaće i oduzeo službeni automobil koji mu je trebao budući da je zastupao tvrtku po svim sudovima u Hrvatkoj.

Osim toga od svog je šefa Bilić trpio razna maltretiranja i ponižavanja te konačno i otkaz kojeg je dobio u uredu okružen zaštitarima i uz upozorenje da u pet minuta napusti tvrtku.

S druge strane, donedavni je predsjednik Uprave Industrogradnje na sudu tvrdio da je Bilić dobio otkaz jer je nezakonito potpisao produženje zakupa na pet godina nad najvrjednijom imovinom tvrtke – hotelskim kompleksom Croatia u Dugoj Uvali, iako je Industrogradnja zbog neplaćanja htjela otkazati ugovor.

Sud je nakon mnogih svjedočenja i mnogih iznesenih detalja zaključio kako Industrogradnja nije ničim dokazala kako ima je Bilić nanio veću materijalnu štetu te kako smijenjeni diretktor nije počinio povredu radnog odnosa. (SJ)

 

Izvor: www.poslovni.hr
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox