Inspekcija zatvorila komunalnu tvrtku: Hoće li Varaždin zatrpati smeće?

Uprava za inspekcijske poslove Ministarstva zaštite okoliša i prirode je varaždinskoj komunalnoj tvrtki Varkom zabranila da nakon petka dovozi, obrađuje i skladišti otpad na lokaciji u Brezju, na ulazu u grad, piše Dnevnik.hr.

Varaždin, s druge strane, nije našao alternativno rješenje pa nije poznato što će biti s varaždinskim otpadom nakon petka.

Goran Habuš, varaždinski gradonačelnik je za novonastalu situaciju optužio grupu T7, s kojom grad
ima potpisan ugovor o zbrinjavanju otpada u tvornici za mehaničko – biološku obradu nedaleko balirke te varaždinski HDZ.

Vijećnici HDZ-a našli su se, naime, među 15-ero gradskih vijećnika koji su zatražili da se dnevni red današnje sjednice dopuni donošenjem odluke o sklapanju drugog dodatka ugovoru o interventnom odvozu i zbrinjavanju otpada radi sanacije postojeće lokacije Brezje. Njihov je prijedlog Habuš ocijenio identičnim prijedlogu T7 grupe te u takvom obliku - neprihvatljivim.

U međuvremenu su Grad Varaždin i Općina Davor dogovorili da se smeće odveze u Davor i to po cijeni od 600 kuna s PDV-om, i mi smo, sukladno rješenju ministarstva da moramo zaustaviti balirku, danas to rješenje željeli ponuditi vijećnicima, sklopiti ugovor i napokon završiti tu priču oko baliranja na ilegalnom deponiju u Brezju, koje traje već sedam godina, rekao je Habuš.

Na upit novinara bi li se moglo dogoditi da zbog zaustavljanja balirke u petak, do sjednice Gradskog vijeća i eventualnog pronalaska rješenja problema u utorak - Varaždin bude zatrpan smećem, gradonačelnik Habuš odgovorio je da će napraviti sve da do toga ne dođe.

No, predsjednik varaždinskog HDZ-a Vlatko Vuković kazao je kako u to ne vjeruje te tvrdi da će Varaždin ''od subote nadalje postati Napulj''. Dodao je da oni nisu minirali gradonačelnikov prijedlog jer ga niti nisu dobili te da je 15-ero vijećnika na današnju sjednicu išlo s prijedlogom bez stranačkih boja.  (jh)

 

 

Izvor: www.dnevnik.hr
Foto: PIXSELL

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox