Institut IGH u nešto više od mjesec dana ugovorio preko 52 milijuna kuna novih ugovora

Institut IGH je u proteklih nešto više od mjesec dana ugovorio nešto više od 52 milijuna kuna novih ugovora za nadzor i projektiranje infrastrukture u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Posljednji u nizu ugovora sklopljen je s Hrvatskim cestama, a tiče se  nadzora izgradnje 4,5 kilometra istočne obilaznice grada Novog Marofa. Vrijednost ugovora iznosi 4.328.574,00 kuna (bez PDV-a), a IGH će zajedno sa tvrtkom Eptisa Adria d.o.o, Zagreb sljedećih 26 mjeseci nadzirati izgradnju ove vrlo važne prometnice. Naime, njezinom izgradnjom, u potpunosti će se rasteretiti središte grada Novog Marofa od tranzitnog teretnog prometa koji je do sada prolazio centrom grada, te će se tako poboljšati kvaliteta života stanovnika, dok je duž nove obilaznice planirano otvaranje novih gospodarskih zona. 


Prije ovog ugovora, Institut je ugovorio i tri dodatna projekta s Hrvatskim cestama o nadzoru izgradnje i rekonstrukcije  triju prometnica vrijednog 12,3 milijuna kuna te ugovor s tvrtkom Autocesta Rijeka Zagreb o nadzoru sanacije Krčkog mosta vrijednog nešto više od milijun kuna.

Također, kao vodeći član zajednice ponuditelja, JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. odabrao nas je za izradu idejnog i glavnog projekta brze ceste Mostar-Široki Brijeg-granica RH, dionica Polog-granica RH (40,5 km) približne vrijednosti od 29,9 milijuna kuna.

I u konačnici, sedmi značajniji projekt za koji smo u posljednje vrijeme odabrani tiče se nadzora radova na obnovi pruge Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof vrijednosti 5,3 milijuna kuna potpisanog s HŽ Infrastrukturom, a koji se većim dijelom financira kreditom Svjetske banke za obnovu i razvoj (IBRD). Riječ je o projektu koji se odnosi na dionicu dvokolosiječne željezničke pruge duge 17,8 kilometara koja se nalazi na koridoru RH1, izuzetno važnome za međunarodni teretni i gradsko-prigradski prijevoz kojom u prosjeku prođe oko 160 vlakova na dan.

IGH trenutačno ima oko tisuću aktivnih ugovora za cijeli niz usluga koje nudi, primarno u graditeljstvu, što ga čini vodećom inženjerskom tvrtkom u sektoru graditeljstva. Također, tijekom prošle i ove godine IGH je zaposlio više od 100 novih kolega, čime je nadišao brojku od 500 zaposlenih, a u narednom razdoblju planira i nova zapošljavanja. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox