Integracija u Grupu Bosch

Bivši ZF Lenksysteme GmbH dobiva novi naziv

Robert Bosch Automotive Steering GmbH upisan u registar trgovačkih društava

  •  novi naziv tvrtke upisan u registar trgovačkih društava 11. ožujka 2015.
  •  integracija u Grupu Bosch kao zaseban odjel 
  •  Bosch i dalje unapređuje konkurentnost sustava u poslovnom području Rješenja za mobilnost
  •  električno upravljanje osnovna je tehnologija za sustave za pomoć vozaču, automatiziranu vožnju i    električna vozila

Stuttgart/Schwäbisch Gmünd – Tvrtka poznata kao ZF Lenk-systeme GmbH sada se zove Robert Bosch Automotive Steering GmbH. Odgovarajući upis u registar trgovačkih društava izvršen je na današnji dan, 11. ožujka 2015. Prije toga, 30. siječnja 2015., Bosch je dovršio akviziciju 50-tnog udjela u bivšem zajedničkom pothvatu, društvu ZF Lenksysteme GmbH, čiji je vlasnik bio ZF Friedrichs-hafen AG. Domaće i inozemne podružnice društva Robert Bosch Automotive Steering GmbH u nadolazećim tjednima također će promijeniti svoj naziv. Tvrtkom će se upravljati unutar Grupe Bosch kao zasebnim poslovnim područjem pod nazivom Automotive Steering (Automobilsko upravljanje). “Dodajemo važno novo područje stručnosti u obliku upravljačke tehnologije u naš portfelj”, kaže o važnosti novog poslovnog područja dr. Dirk Hoheisel, član uprave društva Robert Bosch GmbH.

Kao vodeći proizvođač modernih električnih upravljačkih sustava koji štede gorivo, Robert Bosch Automotive Steering GmbH povećava konkurentnost sustava Grupe Bosch u poslovnom području Rješenja za mobilnost. Električni upravljački sustavi nude potencijalnu uštedu do 0,8 litara goriva na 100 kilometara te su osnovna tehnologija za sustave pomoći vozaču, automatiziranu vožnju i električne automobile. Na taj način značajno doprinose poboljšanju sigurnosti, udobnosti te energetskoj učinkovitosti vožnje. Boschovi kupci imaju koristi od proširenog asortimana proizvoda koji sada obuhvaća i upravljačke sustave. “Ključ uspjeha u prošlosti bila je trgovina dijelovima. Danas uspjeh postižu oni proizvođači koji kupcima uz to kao integrirana rješenja nude i inteligentne sustave”, kaže Christian Sobottka, predsjednik društva Robert Bosch Automotive Steering GmbH.

Upravljanje vozilima od 40 tona s pomoću pametnih telefona s Bosch tehnologijom

Glavni fokus istraživačkih i razvojnih djelatnosti društva Robert Bosch Automotive Steering GmbH je korištenje posebnog softvera kako bi spojili različite dijelove i izradili potpune sustave. Tvrtka je razvila rješenje koje omogućuje upravljanje automobilom s prikolicom s pomoću pametnog telefona. To rješenje sada je spremno za serijsku proizvodnju. Zahvaljujući elektro-hidrauličkom komercijalnom upravljačkom sustavu Servotwin, koji je u najvećoj mjeri razvilo poslovno područje Automotive Steering, ovo načelo sada funkcionira i s kamionima nosivosti preko 40 tona. Stoga inovativni komercijalni upravljački sustav Servotwin označava početak elektrifikacije upravljanja komercijalnim vozilima, što je glavni preduvjet za uvođenje sustava pomoći vozaču u segment komercijalnih vozila. “Inovacije poput ovih temelje se na našoj velikoj inženjerskoj stručnosti s više od 1400 visokokvalificiranih zaposlenika u istraživanju i razvoju,” kaže Sobottka.

Danas Automotive Steering ostvaruje oko 60% svog prometa s električnim upravljačkim sustavima. Kompaktno, lokalno razvijeno i osobito jeftino električno servo upravljanje za automobile za azijska tržišta pokazuje da tvrtka nudi više od rješenja koje se odnose samo na luksuzna vozila. Na taj način kupci s jeftinijim kompaktnim automobilima također imaju koristi od prednosti proizvoda. (PS/Z.R.)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox