Interes za kupnju dionica Alibabe iskazali su i Hrvati

Otkad je pretprošli tjedan kineska kompanija za online trgovinu Alibaba izišla na burzu, interes za kupnju njenih dionica iskazali su i Hrvati, potvrdili su nam iz investicijske kuće Credos koja prima naloge za kupnju tih dionica, piše Večernji.hr.Na svjetskoj razini broj naloga veći je od 100.000. Bilo je i onih koji su kupili samo jednu dionicu. Odnosno, neki su izdvojili oko 550 kuna za dionicu za koju se predviđa daljnji rast, pa tako i zarada.

Na burzu je dionica Alibabe izišla s cijenom od 92,77 dolara, odnosno 36 posto više od cijene u javnoj ponudi kada je iznosila 68 dolara, a vrlo brzo došla je do razine od 100 dolara. Javna ponuda Alibabinih dionica bila je najveća u povijesti na newyorškoj burzi, viša od 20 milijardi dolara. Nešto manju, od 19,65 milijardi, imala je svojedobno Visa, pa Facebook s prikupljenih 16 milijardi dolara.

Zbog velikog interesa kroz javnu ponudu, pa i trenutačnu trgovinu, osnivači direktor kompanije Jack Ma dospio je na listu najbogatijih osoba Kine. PS/S.P.


Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter  

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox