Internet poslovanje najma smještaja bilježi rekordnu godinu

Internet portal www.croatialuxuryrent.com ove je godine ostvario rast pojedinačnih posjeta za 102% u odnosu na do danas rekordnu 2019. godinu. Broj rezervacija putem  portala porastao je u odnosu na 2019. za čak 115%, dok je u tekućoj godini do danas ostvaren ukupni promet od preko 90 milijuna kuna. Internet portal nudi multijezičnu uslugu, te ga u 88% slucajeva posjećuju strani korisnici. U tekućoj sezoni zabilježena su otvaranja stranice iz čak 72 države svijeta.


Odličnu sezonu za cjelokupni turistički sektor prate specifičnosti i zanimljivosti ponašanja turista u kontekstu realizacije rezervacija. Tako je prema statistikama CLR-a od početka godine do danas najveći broj korisnika, njih čak 86% stranicu posjećivalo preko tražilice Google. Klijenti su prilikom pretraživanja i rezerviranja stranicama najčešće pristupali preko Safari browsera (39,6%), kojeg u stopu slijedi Chrome (37,2%). Očekivano, najzastupljeniji operativni sustav preko kojeg je posjećivana stranica je iOS, a prate ga u nešto manjoj mjeri Android i Windows. U odnosu na protekle godine u porastu je broj rezervacija putem mobilnih uređaja. U 2018. godini smještaj putem telefona rezerviralo je 72% posjetitelja, u 2019. godini njih 75% dok je u tekućoj broj porastao na 84%.  

Na stranicu se u prosjeku vraćalo 34% korisnika koji su na njoj prosječno provodili 9 minuta pretražujući ponudu. Što se tiče vremena posjeta, gosti su na portal najviše dolazili u razdoblju od 12-16 h te od 19-22 h. Uzme li se u obzir ranije navedeni podatak da preko 88% posjetitelja dolazi izvan naših granica, tada se slobodno može konstatirati kako je www.croatialuxuryrent.com uz prodajnu, ostvario i značajnu ulogu promotora domaćeg turizma u Europi i svijetu. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox