Iskon mijenja Jumbo mail i kreće u globalnu utrku

Iskonov servis Jumbo mail uskoro bi mogao dobiti proširenu verziju, servis koji će konkurirati sličnim globalnim servisima kao što su Dropbox, We Transfer i Google Drive, piše nacional.hr 

Jedan od najpopularnijih servisa za razmjenu podataka u Hrvatskoj svakako je Jumbo mail. A posljednjih tjedana Iskon intenzivno radi na razvoju vlastitog servisa za razmjenu podataka kojim planira konkurirati sličnim globalnim servisima na regionalnom tržištu. Riječ je o prvom takvom lokaliziranom servisu koji bi trebao biti dostupan od sredine lipnja.

Jumbo mail je lansiran 2006. godine, prije nego je osnovan jedan od najpoznatijih svjetskih servis za razmjenu i pohranu podataka, Dropbox. Jumbo mailom se mjesečno u prosjeku prenese više od 3,3 TB različitih dokumenata, fotografija, videa i glazbe, a servis mjesečno koristi gotovo 100.000 osoba i tvrtki.

Prošireni Jumbo mail tako bi u proširenoj verziji trebao biti servis koji bi konkurirao sličnim globalnim servisima kao što su Dropbox, We Transfer i Google Drive. Za sada nisu dostupne detaljnije informacije, no svi zainteresirani moći će se uskoro prijaviti za testiranje novog Iskonovog servisa putem društvenih mreža. U testnu fazu Iskon planira uključiti i medije. (HT)

 

Izvor: www.nacional.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox