ISTRAŽIVANJE: 10 neobičnih izgovora za nedolazak na posao

Prema istraživanju CareerBuilder 30 posto zaposlenika najmanje su jednom godišnje lagali da su bolesni kako ne bi morali doći na posao. Ali, umjesto da svom šefu jednostavno kažu da ne mogu doći na posao jer su bolesni, ponudili su mnogo kreativnije odgovore.

Jedan je zaposlenik rekao kako ne može doći na posao jer mu je nožni prst zapeo u slavini, a jedna je zaposlenica kazala kako ju je ugrizla ptica, piše Forbes.

Svaki put kad mislimo da smo vidjeli sve, istraživanje iz sljedeće godine nas iznenadi, rekla je Rosemary Haefner, potpredsjednica ljudskih resursa na internetskoj stranici CareerBulider koja provodi istraživanja.

Ovogodišnje je istraživanje provedeno na 3.976 radnika i 2.494 poslodavca. Zaposlenici koji su lagali da na posao ne dolaze zbog bolesti, prema istraživanju, jednostavno nisu htjeli doći na posao taj dan (34 posto), osjećali su kako se moraju opustiti (29 posto), imali su dogovor kod liječnika (22 posto), željeli su se naspavati (16 posto) ili su morali obaviti neke privatne poslove (15 posto).

Najbolje je biti iskren. Budite kratki i jasni i recite samo ono što morate. Ako vas se uhvati u laži, to bi moglo imati ozbiljnije posljedice i moglo bi dovesti u pitanje vaš profesionalni kredibilitet, rekla je Haefner.

Od 2.000 razloga, istraživači su izdvojili deset najneuobičajenijih. Iako bi neki od navedenih mogli biti istiniti, takve isprike podižu najviše sumnje, prenosi dnevnik.hr.

1. Nije došla na posao jer joj je zlo od previše čitanja

2. Alkotest mu nije dopustio da upali auto

3. Ima slomljeno srce

4. Mrtvu baku ekshumira policija radi istrage

5. Zaboravio je da su ga zaposlili

6. Nožni prst zapeo mu je u slavini

7. Pas joj je doživio živčani slom

8. Zaposlenik se uzrujao nakon što je gledao 'Igre gladi'

9. Ugrizla ju je ptica

10. Kosa joj je narančasta nakon što ju je bojala kod kuće.   (sh)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox