Istraživanje pokazalo: Gosti najviše traže privatni smještaj s terasom i pogledom na more

Istraživanje koje je proveo internetski portal Oglasnik.hr pokazuje kako većina hrvatskih građana svoje godišnje odmore namjerava provesti unutar granica Lijepe naše. Iako smatraju da je privatni smještaj preskup, većina će ipak odabrati taj način smještaja, piše posao.hr.

 

Naime, polovica  od 180 ispitanika bira privatni smještaj, 30 posto ljetuje u vlastitim objektima, a samo 13 posto bira hotel. Period ljetovanja je najčešće između šest i deset dana. U potrazi za smještajem, gosti najviše gledaju cijene istoga, kao i osigurano parkirno mjesto za svog limenog ljubimca budući da 80 posto ispitanika na ljetovanje putuje vlastitim automobilom.

Ispitanicima je, pored niskih cijena smještaja, važna i terasa u objektu, klimatizacija i pogled na more. S obzirom da se dolaze odmoriti od svakodnevnog života, bilo je za očekivati kako će im najmanje nedostajati televizija, pa im to i nije važno u potrazi za idealnim smještajnim kapacitetom.

Oglasi koji nude ovakve prednosti više se puta pregledavaju, a oglašivačima se predlaže da uz opis prilože i fotografiju koja privlači pažnju puno više od samog teksta.

Zanimljivo je kako su ispitanici pokazali da su zainteresirani za dodatnu turističku ponudu poput rekreacije u okolici smještaja, biciklizma ili ronjenja. Iako u velikoj većini sami namjeravaju organizirati prehranu, više od polovice ispitanih spremno je izdvojiti više novca za kuhinju domaćih proizvođača. (SJ)

 

Izvor: www.posao.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox