Istria Gourmet Festival na 18. Vinistri

Istria Gourmet Festival, gastronomski dio ovogodišnjeg 22. ATP Studena Croatia Opena u Umagu, predstavili su se tijekom održavanja 18. Vinistre, najuglednije hrvatske izložbe vina i vinarske opreme. ATP Studena Croatia Open i Vinistra tako nastavljaju uspješnu suradnju, započetu prošle godine.

 

U projektu Istria Gourmet Festivala vodeću ulogu imaju ugledni restorani udruženi pod imenom „Naša kužina“ - Gourmet restoran San Rocco, Konoba Bušćina i konoba taverna Nonno. Njima su se pridružili i vrhunski vinari iz Umaga i okolice Coronica, Degrassi, Kozlović i Clai te proizvođač vrhunskog maslinovog ulja Klaudio Ipša.

Jedan od najznačajnijih društveno-sportskih događaja u Hrvatskoj, 22. ATP Studena Croatia Open održava se od 21. do 31. srpnja 2011. u Umagu. U bogatom programu popratnih zabavno-gastronomskih sadržaja važno mjesto ima Istria Gourmet Festival, manifestacija koja promiče doživljaje okusa i mirisa Istre.  

Udruga vinogradara i vinara Istre, Vinistra, osnovana je 1994. godine i danas okuplja više od 100 najboljih istarskih vinara. Udruga organizira istoimenu izložbu, koja se ove godine u svom 18. izdanju održava od 13. do 15. svibnja u Poreču. Vinistra će okupiti 482 uzorka vina, 74 ulja i 20 rakija te ukupno 130 izlagača, uz niz popratnih sadržaja promocije vrhunske gastronomije, razmjene i poticanja ideja u vinarstvu te gospodarskih i kulturnih događanja. (PS/MJ)

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox