Italija: Montijeva vlada obara sve rekorde u popularnosti

Nova talijanska vlada Marija Montija obara sve rekorde u popularnosti, s oko 80 posto potpore talijanskih građana, po anketi koju je u nedjelju objavio ljevičarski dnevni list La Repubblica.

 

Na ljestvici od 1 do 10, 78,6 posto Talijana dalo je novoj vladi ocjenu veću od 6. Što se tiče samog Montija, rezultat je još bolji: vjeruje mu 83,8 posto ispitanika, po toj anketi koju je 17. i 18. studenog provela agencija Demos na uzorku od 2377 anketiranih osoba.

"Jedan tjedan je bio dovoljan da javno mišljenje od depresije preraste u oduševljenje", ističe ta agencija za ispitivanje javnog mišljenja, rekavši da takva "većina još nije viđena" u talijanskoj poslijeratnoj povijesti, što se tiče i parlamentarne i javne potpore.

Kada je riječ o popularnosti političara, Pier Luigi Bersani, predsjednik Demokratske stranke (PD), glavne stranke na talijanskoj ljevici, daleko je iza Montija, s 48,1 posto pozitivnog mišljenja, ali daleko ispred Silvija Berlusconija (28,6 posto) koji je prije tjedan dana morao dati ostavku. Usto, 74,9 posto ispitanika misli da je politički život Silvija Berlusconija "zapravo već gotov ili bi se uskoro mogao završiti". (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox