IThome - hrvatsko rješenje za štedljiv i siguran dom

IThome rješenje „Pametan dom“ - koncept modernog doma i ureda koji zbog svoje energetske učinkovitosti donosi znatne financijske uštede, čak i do 30%, te omogućava povećanje sigurnosti i kvalitete boravka u prostoru predstavljen je u zagrebačkom Poslovnom centru VMD.

Inovativno IThome rješenje u stambenom prostoru povezuje i kontrolira gotovo sve tehničke sustave stanovanja što znači da je u domu ili uredu moguće putem mobitela upravljati rasvjetom, utičnicama, grijanjem, klimom, roletama, tendama, ali i „nadgledati“ sigurnosni sustav – protuprovalu, vatrodojavu, alarmiranje kod istjecanja vode, SOS dojave.

Prvo hrvatsko rješenje za pametan dom – IThome potiče ne samo znatne energetske uštede nego povećava sigurnost i podiže kvalitetu stanovanja, a tehnološki se bazira na cloudu i wirelessu što inače nije slučaj s postojećim sličnim rješenjima, poručio je okupljenima Davor Prpić, direktor tvrtke Inteligentna kuća, čiji je inžinjerski tim posljednje dvije godine marljivo radio na izradi pametnog tehnološkog rješenja.

Nadogradnja sustava

Ovo rješenje omogućuje korisniku da putem jednostavnog klika na smartphoneu upravlja, primjerice, rasvjetom ili grijanjem u domu i to bez obzira gdje se nalazi, a njegova dodatna pogodnost je izuzetno niska cijena, čak 30 puta manja u odnosu na stranu konkurenciju, dodao je Prpić.

Naposljetku, okupljenim je zaljubljenicima u tehnologiju ukazana i dodatna pogodnost IThome sustava koja se očituje u mogućnosti njegove nadogradnje. Naime, nakon kupovine sustava pri čemu korisnik dobije korisničko ime i lozinku te ih upisuje u besplatnu aplikaciju, on ima na raspolaganju i mogućnost nadogradnje IThome sustava odnosno naknadnog dodavanja pojedine opreme već postojećoj inteligentnoj kući. (PS/JK) 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox