Ivan Vrdoljak: Najizglednije je da ću ja biti ministar graditeljstva

Osječki dogradonačelnik Ivan Vrdoljak (HNS) izjavio je u Osijeku kako je "jedna od ozbiljnih opcija" da on bude ministar graditeljstva u novoj koalicijskoj vladi.

Tijekom sjednice osječkoga Gradskog vijeća Vrdoljak je u izjavi novinarima rekao da će zadnju riječ imati Zoran Milanović, kada bude predstavljao sastav nove Vlade, ali da je to "za sada jedna od najizglednijih opcija".

Na novinarski upit ima li saznanja kako na mogućnost da on bude ministar graditeljstva gledaju ostali partneri iz Kukuriku koalicije, Vrdoljak je kazao kako bi da u tome "ima nešto loše, vjerojatno to saznao". Istaknuo je da dobro komunicira sa Zoranom Milanovićem i ostalim članovima buduće vlade.

Ministarstvo graditeljstva treba biti logistika svim investicijama i mjerama nove vlade, odgovorio je Vrdoljak na pitanje za kakve će se projekte i planove zauzimati, ako bude imenovan ministrom graditeljstva. Smatra da se mora ponovno pokrenuti projekt poticane stanogradnje i obnova svih javnih objekata, po načelu energetske učinkovitosti i održivog razvoja, te ubrzati izdavanje potrebnih dozvola. (Hina/jh)

 

 

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox