Ivana Krmpotić i Ana-Marija Tomašić iz agencije 404 osvojile Grand Prix natjecanja Young Lions Croatia!

Young Lions natjecanje je na kojem se nova generacija nacionalne komunikacijske industrije bori za titulu najboljih mladih kreativaca. Osvajanjem prestižnog Grand Prixa mladi lavovi dobivaju iznimnu priliku natjecati se s najboljim kolegama iz cijelog svijeta kao predstavnici Hrvatske na globalnom online natjecanju Cannes Young Lions – a pobjednice su ovogodišnjega 24-satnog natjecateljskog izazova Ivana Krmpotić i Ana-Marija Tomašić iz agencije 404 s projektom Daruj toplinu!


U prostorima Zagrebačkoga inovacijskog centra (ZICER-a) 70 je natjecatelja u parovima osmišljavalo rješenja u pet kategorija: Design, Digital, PR, Media i Print. Pobjedu u kategoriji Digital odnijele su Ivana Krmpotić i Ana-Marija Tomašić (404), ujedno dobitnice Grand Prixa, dok su drugo mjesto u toj kategoriji osvojili Kristina Kozić i Juraj Močilac (Real grupa). U kategoriji Media pobjednice su Lucija Drača i Maria Šimurina (Señor), a drugo su mjesto osvojili Lana Kršul i Tomislav Vranjković (Universal Media). Pobjednici su kategorije Print Petra Mikloš i Filip Latin (Imago Ogilvy), dok su drugo mjesto zauzele Rahela Dragičević i Lina Vidulin (Degordian).

Finalisti su ovogodišnjeg natjecanja u kategoriji Digital Lucija Franić i Inga Đuđik (BBDO Zagreb) te Antea Franjić i Brigita Krog (Imago Ogilvy). U kategoriji PR ove godine nije bilo pobjednika, a finalisti su Vlatka Vidić i Filip Bahun (Millenium promocija) te Lucija Vuletić i Hrvoje Periša (Abeceda komunikacije). Finalisti su kategorije Print Karmela Arbanasić i Ivan Lampalov (I TO NIJE SVE! Creative Agency). U kategoriji Design nema pobjednika ni finalista.

Kao što sam i najavio mladim lavovima na početku natjecanja, nagradili smo jednostavnost i inteligenciju. Žiri se trudio ponašati kao dobar roditelj: strogo, pravedno i dobronamjerno. Trudili smo se nagraditi sadržaj, a ne formu jer mislim da je previše formaliziranja u svijetu općenito pa time stvarno ne treba opterećivati mlade ljude od kojih očekujemo da budu kreativni i pomiču granice, poručio je Igor Mladinović (Imago Ogilvy), predsjednik ovogodišnjega žirija, i dodao: Nismo željeli silom dodijeliti nagrade u svakoj kategoriji samo zato da nekoga usrećimo i damo mu lažnu sliku o kvaliteti njegovog rada. Nekada je izostanak nagrade veća korist za napredak i pojedinca i natjecanja, nego nagrada sama. Tako shvatiš da se moraš još više potruditi, a samo natjecanje dobiva na težini. Volio bih da natjecatelji probaju razumjeti zašto je neki nagrađeni rad bolji od njihova i da iz toga nešto nauče umjesto da budu zavidni i jalni zato što oni nisu nagrađeni. Ja sam tu na raspolaganju svakome od njih da im pojasnim naše odluke i da kroz to probaju napredovati.

Važna je posebnost natjecanja Young Lions powered by E.ON Hrvatska upravo humanitarni karakter – klijent čiji brief natjecatelji rješavaju svake je godine neprofitna humanitarna organizacija ili organizacija civilnog društva, kojoj se ustupaju kreativna rješenja natjecatelja. Ovogodišnji partner natjecanja E.ON Hrvatska i organizator za zadatak su odabrali osmišljavanje rješenja za udrugu Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) i njihova Centra za savjetovanje o energetskom siromaštvu, čija je svrha korisnicima na prihvatljiv način približiti tematiku energetskoga siromaštva, energetske učinkovitosti i održivosti.

Sandra Koroljević, stručnjakinja za korporativne komunikacije E.ON Hrvatske i članica ovogodišnjeg žirija Young Lionsa, poručila je: 

Energetika je dosta složeno područje i pohvaljujem mlade lavove jer su se uhvatili ukoštac rješavanja izazova energetskog siromaštva sagledavajući temu iz raznih aspekata. Tema poput ove zahtijeva integrirani pristup svih ocjenjivanih kategorija kako bi se polučio željeni pozitivan rezultat i rješenje koje će Udruzi DOOR omogućiti da postignu svoje ciljeve koji u ovim novim okolnostima dobivaju na još većoj važnosti. Drago mi je da smo odabrali rad koji ima potencijal za brzu realizaciju i stvarni učinak koji će donijeti veće dobro.

Čestitkama se pridružila i Miljenka Kuhar, predstavnica Društva za oblikovanje održivog razvoja:

Iznimno nam je drago što je DOOR ove godine odabran kao klijent natjecanja Young Lions Croatia, ali i što natjecanje prepoznaje organizacije iz sektora civilnog društva koje svojim djelovanjem promiču društvenu promjenu. DOOR se već niz godina bavi temom održive energetike i energetskog siromaštva i ovo natjecanje bilo je jedinstvena prilika da upoznamo sjajne i kreativne mlade ljude koji o problemima koje smo im zadali razmišljanju na potpuno nov i svježi način. Ovo natjecanje u mnogo je čemu je pomaknulo granice i pomoglo nama koji se već dugo bavimo klimatskom krizom da sagledamo izazove s kojima se svakodnevno susrećemo iz neke druge perspektive. Pojedina rješenja koja su osmislili uistinu su nas oduševila, a timu koji je pobijedio želimo mnogo uspjeha u daljnjem natjecanju te se nadamo da ćemo i dalje imati prilike surađivati s ovim kreativnim mladim ljudima koji su nam pokazali da zaista duboko promišljaju društvene probleme i da za njih nijedan izazov nije prevelik.

Uz predsjednika žirija Igora Mladinovića, predstavnicu E.ON Hrvatske Sandru Koroljević i predstavnicu klijenta Miljenku Kuhar, za selekciju najboljih radova ovogodišnjeg natjecanja zaslužni su i Dražen Bračić (Ascanius Media Croatia), Ana Petričić Gojanović (Priredba Studio), Lucija Potočnik (Degordian), Vladimir Preselj (Millenium promocija), Vjeko Srednoselec (Dentsu), Marko Šesnić (Studio Šesnić&Turković), Jurica Vuković (EuroART 93).

Natjecanje je otvaranjem svoje baze za natjecatelje podržao i Shutterstock, a nakon nezaboravnog natjecateljskog iskustva među hrvatskim timovima te iskustva na globalnom online natjecanju Cannes Young Lions, koje će tek uslijediti, mlade lavice imat će priliku i otputovati u Cannes na svjetski festival kreativnosti.

Dodjele nagrada održat će se na Danima komunikacija u Rovinju. Više informacija o natjecanju i festivalu pronađite na www.danikomunikacija.com. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox