Izabrani su finalisti Volonterskog Oskara 2023. godine

Izabrani su finalisti Volonterskog Oskara koji su svojim izvanrednim zalaganjem i angažmanom kroz svoje volonterske aktivnosti doprinijeli zajednici i kontinuirano ju čine boljim mjestom za sve nas. 

Nakon što su neprofitne organizacije nominirale svoje kandidate za ovogodišnji Volonterski Oskar, Povjerenstvo je odabralo troje finalista. 

1) Sara Terzić - Udruga za promicanje potreba djece, mladih i odraslih s posebnim potrebama Smiješak za sve

Sara u Udruzi volontira od početka ožujka 2019. godine. Osim redovnog volontiranja u sklopu projekta Laku noć, pričoljupci! Sara je sudjelovala i u pregršt drugih projekata te sudjelovala u volonterskim akcijama. Prisustvovala je i raznim edukacijama kao što su: Tehnike izražajnog čitanja, te sudjelovala i u organizaciji humanitarnog koncerta. 

2) Ante Gracin - Katolička udruga "Kap dobrote"

Obzirom da je temeljno poslanje naše udruge da nijedan čovjek ne bude sam te da je čovjeku najpotrebniji čovjek. Ante se zalagao da se omoguće njihova osnovna ljudska prava i pomagao u dostavi toplih obroka kada im je bilo potrebno, pomagao im oko hranjenja, oblačenja i njege. Prevozio je svoje teško pokretne, bolesne i nemoćne korisnike liječniku i pritom im bio pratnja, podrška i utjeha. 

3) Ruba Abi Said - Zemljani - Are You Syrious?

Ruba Abi Said volontira okviru programa Free Shop - socijalne samoposluge za tražitelje azila, osobe s odobrenom međunarodnom i privremenom zaštitom te sve ljude u potrebi. Njen volonterski angažman obuhvaća brigu o potrebama korisnika i njihovom doživljaju i iskustvu u prostoru organizacije, distribuciju direktne humanitarne pomoći kroz direktan rad s korisnicima.. Ruba je izvorni arapski govornik pa, osim direktnog angažmana u Free Shopu, često prevodi i kada postoji potreba u okviru integracije.

Glasanje za finaliste je otvoreno, a glasati možete na ovom linku.

U drugom krugu odluku o zagrebačkom volonteru/ki godine svojim glasovima donijet će stanovnici diljem Hrvatske. Glasanje traje od 13. studenog do 4. prosinca 2023. i moguće je putem mrežne stranice Volonterski Oskar

Proglašenje pobjednika je na svečanoj dodjeli nagrade Volonterski Oskar koja će se održati 5.12. (Međunarodni dan volontera) u Kulturnom centru Dubrava od 17h do 19h. 

Volonterski Oskar je godišnja nagrada za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na području Grada Zagreba. Dodjeljivanjem Volonterskog Oskara želi se istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu. Od 2022. godine Volonterski Oskar dodjeljuje se i obrazovnom i poslovnom sektoru koji doprinose rješavanju društvenih problema na području Grada Zagreba.

Nagradu Volonterski Oskar dodjeljuje Volonterski centar Zagreb u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Generalni sponzor Volonterskog Oskara je JANAF. 

PS/DM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox