Izazovi žena u poduzetništvu za vrijeme krize

Pozivamo vas na online konferenciju Međunarodne mreže žena koja će se održati 14. listopada 2020.


Kao da se duh pedesetih godina prošloga stoljeća zavukao u naše domove. Tako je na većinu obitelji djelovala kriza vezana na pandemiju koronavirusa.

Kako pokazuje istraživanje Sveučilišta u Sussexu provedeno na više od dvije tisuće obitelji, strahuje se kako će pandemija imati ozbiljne posljedice za žene. Naime, njihovi podaci prije pandemije pokazuju kako  je 27 posto majki odrađivalo većinu posla oko djece i kućanstva. Ta se brojka u vrijeme krize i izolacije popela na 45 posto. Otkrili su i da je 72 posto majki sebe opisalo kao ‘glavnog dežurnog’ roditelja u vremenu izolacije, a tako se vidi i 67 posto žena koje uz to i rade. Uz to, 70 posto žena tvrdi kako su bile ‘potpuno ili uglavnom odgovorne i za nadzor djetetovog školovanja od kuće’.

Zaposlene majke u Europi i SAD-u nose najveći teret vođenja kućanstva i brige o djeci u vrijeme karantene i mnoge od njih se s time teško nose, pokazala je analiza konzultantske kuće iz Bostona. Majke s djecom tjedno odrade 65 neplaćenih radnih sati, gotovo trećinu više nego očevi.

Ovogodišnja konferencija u organizaciji Međunarodne mreže žena održat će se 14. listopada s početkom u 10 sati, a posvećena je izazovima s kojima su se žene suočile za vrijeme krize uzrokovane koronavirusom te razdoblju nakon krize.

Što su poduzetnice i kompanije učinile za vrijeme krize i kako se nose s posljedicama imat ćete priliku čuti od gošći na dva zanimljiva panela koji osim domaćih prilika prate i daju i regionalne primjere i iskustva. Također, Zagreb je 22. ožujka 2020. pogodio i razoran potres, a što o tome kažu žene koje se bave gradnjom i zelenim biznisom te kako obnoviti grad poslušajte na našem trećem panelu.

Konferencija je besplatna uz prethodnu prijavu na mreza@mrezazena.com i više o njoj možete pronaći na mrežnim stranicama mrezazena.com.

Jer…

Zajedno činimo razliku!

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox