Iznajmljivači s bazenima imaju veću popunjenost

Na natječaj za nepovratne potpore za gradnju bazena stigle su 333 prijave, od čega je u prvoj fazi uspješno riješeno njih 175 - rekao je ministar turizma Darko Lorencin gostujući na HTV-ovoj emisiji Hrvatska uživo.

Lorencin je rekao da su u početku bili oprezni i tražili su iznajmljivače koji imaju iskustva pa je uvjet bio da su registrirani najmanje godinu dana. Kada su vidjeli da projekt ide u pravom smjeru, malo su pojednostavili kriterije pa je uvjet bio samo da budu registrirani prije podnošenja prijave. Naglasio je da je natječaj otvoren i za iznajmljivače na kontinentu.

- Čak je i poželjnije i kudikamo svrsishodnije da oni koji nisu na obalnoj crti uzimaju ova poticajna sredstva jer se time u velikoj mjeri nadomješta nedostatak blizine mora - rekao je Lorencin, dodajući kako je statistika pokazala da privatni iznajmljivači s bazenom imaju u prosjeku 25 do 30 posto veću popunjenost.

Lorencin je rekao da je upravo u tijeku realizacija prve faze projekta Hrvatska 365 čiji je cilj predstaviti Hrvatsku kao zemlju u kojoj turistička sezona traje cijelu godinu, a ne samo tijekom ljeta. "Naš glavni resurs  leži upravo u razdobljima koji su izvan glavne turističke sezone", naglasio je Lorencin. U lipnju je bio objavljen poziv svim destinacijama, a interes je bio velik. Tražili su samo 10-15 destinacija, a javilo ih se gotovo 40, što je u međusobnim diskusijama svedeno na 22. PS/S.P. (Izvor: Večernji.hr)


Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter  


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox