Jandroković: Što je više govora protiv nas, biti će više glasova

Koordinator HDZ-a za I. izbornu jedinicu Gordan Jandroković izjavio je kako je HDZ jedina politička opcija koja se može suprotstaviti Kukuriku koaliciji te da će se jako iznenaditi oni kojim im prognoziraju izborni poraz.

Jako će se iznenaditi oni koji nam prognoziraju poraz, jer ne znaju duh HDZ-a. Mi smo najbolji kada je najteže, rekao je Jandroković u dvorani HVIDR-e na predstavljanju stranačkih kandidata za I. izbornu jedinicu. Smatra kako pojedini mediji objavljivanjem anketa žele obeshrabriti i demoralizirati HDZ-ove članove, simpatizere i birače. No, to su naši ljudi prepoznali. Što je više govora protiv nas, biti će više glasova i bolji izborni rezultat HDZ-a, ocijenio je Jandroković dodavši da je po anketama HDZ nikad ne bi vodio Hrvatsku. Tu smo i voditi ćemo je i iduće četiri godine, naglasio je.

Govoreći o borbi protiv korupcije istaknuo je kako su u HDZ-u imali snage otvoriti stranku i pročistiti svoje redove. To je teško, a danas imamo moralno pravo i obavezu tražiti i od drugih da to učine, rekao je. Upitao se je li bilo korektno osam dana prije izbora odbaciti kaznene prijave u slučaju riječkih tržnica. Ocijenio je kako je to miješanje u političku utakmicu i izbornu kampanju. Ne ulazim u sadržaj, ali tajming kada je to napravljeno nije dobar i pokazuje da iza toga stoje neke druge namjere, ustvrdio je Jandroković.

Kukuriku koalicija priziva MMF

Negirao je i pojedine medijske napise kako su branitelji protiv HDZ-a rekavši kako HDZ ima nikad jaču i snažniju braniteljsku potporu, jer su oni, kao i Domovinski rat, svetinja za HDZ. Osvrćući se na gospodarsku krizu, Jandroković je kazao da oporba može govoriti što želi, ali da u Hrvatskoj nisu pale plaće, mirovine niti socijalna prava. HDZ jamči da nećemo rješavati probleme Hrvatske preko leđa najsiromašnijih, smanjivati mirovine i plaće te socijalna prava, istaknuo je dodavši kako Kukuriku koalicija stalno priziva MMF što znači manje plaće, mirovine i socijalna prava te otkaze. Jandroković je pozvao glasače da svoje glasove ne troše na marginalne stranke desnice i Milana Bandića, već ga daju HDZ-u jer je ta stranka jedina politička opcija koja može jamčiti čvrsto postojanje onih vrijednosti na kojima danas počiva Hrvatska. (Hina/HT)

 

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox