Javni bilježnici donirali studentima pravnog fakulteta s potresom pogođenih područja

Hrvatska javnobilježnička komora je donirala 100.000,00 kuna Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu za pomoć najugroženijim studentima s potresom pogođenih područja Sisačko-moslovačke županije.


 Nakon razornog potresa koji je 29. prosinca 2020. pogodio Petrinju, Glinu, Sisak i okolicu, a koji su osjetili svi krajevi Hrvatske, na pogođenim područjima ostala je velika tuga za svim žrtvama, izgubljenim domovima te nastalom štetom ogromnih razmjera. Velika tragedija postala je realnost i većeg broja studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Budući u ovom trenutku na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu studira 229 studentica i studenata iz Sisačko-moslavačke županije, donacija Hrvatske javnobilježničke komore biti će namijenjena za provođenje sustava odgovarajuće prilagodbe nastavnog procesa studentima koji zbog tragedije koja ih je zadesila ne mogu adekvatno pratiti studentske obveze.

Zvijezdana Rauš- Klier, predsjednica Hrvatske javnobilježničke komore, ističe kako su javni bilježnici diljem Republike Hrvatske saznavši za poteškoće s kojima se suočava 229 studentica i studenata odmah reagirali te su u kratkom roku prikupljena značajna sredstva za ovu donaciju.

Iz razgovora s kolegama doznali smo da su dijelu studenata domovi razrušeni ili značajno oštećeni i da će trebati značajnu obnovu. Suočeni su s egzistencijalnim pitanjima koja studiranje čine iznimno otežanim, velik broj studenata je u potresu izgubio računalnu opremu te opremu za rad. Stoga je naša donacija logična odluka da pomognemo našim mladim kolegama kako bi čim prije vratili život u normalu, uspješno nastavili sa studijem i jednog dana postali uspješni mladi stručnjaci na području pravne struke.

PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox