Jednostavnim rješenjem do uštede od čak 10.000 litara vode godišnje

Zahvaljujući perlatoru, jednostavnom dodatku za slavine, godišnje je moguće uštedjeti čak i do 10.000 litara vode. Riječ je o inovativnom sustavu koji Nord Produkt, hrvatski proizvođač kupaonske i kuhinjske opreme, ugrađuje u svoje slavine Nord i tako svojim potrošačima donosi značajne uštede.

 

Perlatori marke Neoperl su brizgalice koje se postavljaju na slavine i reguliraju mlaz vode miješajući više zraka u vodu, čime se dobiva baršunasto mekan mlaz i ušteda značajne količine vode, koja u šest godina iznosi 60.000 litara. To je jednako količini vode koju čovjek popije tijekom cijelog svog života. Velika je prednost korištenja ovog sustava i lako čišćenje nakupljenog kamenca, koji se jednostavno odstranjuje trljanjem. Perlatore je moguće ugraditi na postojeće slavine, a kako je riječ o investiciji od samo nekoliko kuna, moguće ju je vratiti već u prvih mjesec dana korištenja.

U povodu Svjetskog dana voda, koji se obilježava 22. ožujka, Nord Produkt provodi kampanju osvješćivanja svojih potrošača o važnosti i mogućnostima uštede vode. „Prema UNESCO-vom izvješću o zalihama vode Hrvatska je na visokom trećem mjestu u Europi po vodnim zalihama, iza Norveške i Islanda. Na svjetskoj razini ubrajamo se među 30 zemalja najbogatijih vodom. Ti podaci ulijevaju sigurnost, no i dalje je nužno svakodnevno jačati svijest potrošača o tome da je nužno s vodom postupati dobro i štedljivo. Briga o vodi u fokusu je našeg društveno odgovornog ponašanja i zato smo i htjeli provesti ovakvu informativno-edukativnu kampanju“, izjavio je Stanko Birin, vlasnik tvrtke Nord Produkt.

Posebnim plakatima na prodajnim mjestima Nord Produkt će informirati potrošače o količini vode koja se svakodnevno potroši u kućanstvima i načinima na koji se ta količina može smanjiti. Primjerice, ostavljanjem otvorene slavine tijekom pranja zuba ili brijanja troši se litra vode u minuti, a ako voda teče tijekom tuširanja u minuti se potroši i do 20 litara vode. Rješenje je jednostavno – zatvaranje slavine tijekom pranja zuba ili brijanja, nanošenja sapuna ili šampona, prilikom pranja posuđa prije samog ispiranja, kao i ugradnja perlatora koji na godišnjoj razini štede gotovo nevjerojatno količine vode. (PS)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox