Josipović: HDZ me želi uvući u stranačku borbu

Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je danas "vrlo neobičnom" predizbornu strategiju HDZ-a kojom ga se, kako je rekao, "gura u oporbu" i želi uvući u stranačku borbu.

 

No, "predizborna situacija u kojoj čak HDZ meni i prijeti nije situacija u kojoj ću ja odustati od provođenja svojih ustavnih ovlasti", izjavio je Josipović u Uredu predsjednika komentirajući istup HDZ-ova dužnosnika Frane Matušića koji ga je optužio da se otvoreno stavio na stranu SDP-a.

Nema nikakve mogućnosti da prestanem podsjećati vladu i sve one koji daju politička obećanja da ta obećanja treba izvršiti, a vrlo rado ću otići na kavu i s kolegom Matušićem, mojim kolegom s Muzičke akademije, ako ništa da ga podsjetim da pjesničku frazu - 'čovječe pazi da ne hodaš malen ispod zvijezda', posebno ako si u politici - kazao je Josipović.

 

"Stranački dernek"

Matušićeve tvrdnje da je u Dubrovniku bio na "stranačkom derneku" predsjednik je odbacio riječima da je "jedini dernek bila službena večera" koju je organizirao grad Dubrovnik, na kojoj su bili svi, uključujući i gospodina Matušića.

Pritom bih istaknuo da sam se večer prije družio gotovo isključivo s nekim zastupnicima i ministrima iz HDZ-a iako moram reći da oni zbog toga često imaju problema. Ministrima je rečeno da baš nije dobro da se druže bez dozvole gospođe premijerke sa mnom, a isto tako je jedan ministar nedavno dobio zabranu da bude moj izaslanik na jednom važnom kulturnom događaju - ustvrdio je Josipović.

Rekao je da u državi ima dovoljno problema zbog kojih je "nepotrebno brojenje kava koje je popio s ovima ili onima". To nije baš mudra predizborna strategija, poručio je Josipović, dodajući da HDZ ipak sam bira svoju strategiju te da će mu izborni rezultat biti u skladu s onim kako se predstave građanima. (Hina)

 

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox