Josipović: Nedopustivo je da je Sanader onako prošetao granicom

Hrvatski je predsjednik Ivo Josipović izjavio kako u zemlji nema nikakvog izvanrednog stanja koje bi tražilo trenutačno sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, osvrnuvši se na posljednje događaje vezane uz bivšeg premijera Ivu Sanadera.

 

Ista će biti održana do kraja godine, nakon što se usklade termini.

Na pitanje novinara hoće li tražiti ostavku ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, predsjednik Josipović je odgovorio kako je za njega - s obzirom na to da je slučaj bivšeg premijera Sanadera u posljednjih godinu dana bio toliko razvikan i prisutan u medijima - "nedopustivo da je onako prošetao granicom". Također je napomenuo kako "ima povjerenje u ministra Karamarka" te kako vjeruje da će iskoristiti priliku da se uklone problemi kojih ima.

Predsjednik se nije želio izjasniti o krivnji bivšeg premijera ''jer to može samo sud'', a za medijsko praćenje cjelog slučaja smatra da je pretjerano te da nije primjereno demokratskom vođenju kaznenog postupka.

Josipović smatra kako ''nesumnjivo imamo krizu, koja nije samo gospodarska, nego i politička'' međutim smatra kako zadaća predsjednika nije ni zazivanje izvanrednih izbora ni protivljenje istima.To je stvar parlamentarne situacije i razumijevanja onih političkih snaga koje imaju vlast u Saboru da odluče kada je vrijeme za izbore - dodao je predsjednik Josipović. (Hina/SJ)

 

Foto: predsjednik.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox