Josipović: Nema ni jednog državnog tijela koje je uštedjelo kao Ured predsjednika

Predsjednik RH Ivo Josipović za boravka na Sveučilištu u Rijeci upitan o troškovima njegova Ureda, kazao je da je nema niti jednog državnog tijela koje je toliko uštedjelo.

 

Odgovarajući na novinarsko pitanje jesu li mogli još smanjiti troškove, odgovorio je: ''Kud ćete više? Mislim da nema niti jednog državnog tijela koje je toliko uštedjelo."

Imali smo proračun od pedesetak milijuna kuna, a uštedjeli smo oko 27 posto. Smatrajući da ušteda ne smije biti kazna, tražili smo da se uračunaju novi troškovi za državni avion i da osnovica bude ona koju smo imali neovisno o uštedi, kazao je Josipović dodajući kako zahvaljuje Ministarstvu na točnim podacima.

Ministarstvo je vrlo korektno reklo ono što je i Ured predsjednika govorio - izjavio je Josipović . Ministarstvo financija priopćilo je danas kako je neosporno da se korištenje sredstava državnog proračuna mjeri u odnosu na stvarno potrošena sredstva, a ne u odnosu na planirana, što znači da je proračun Ureda predsjednika Republike Hrvatske, kako je taj ured i tražio, za 2011. povećan za 37,4 posto u odnosu na izvršenje proračuna za 2010., a ne 9,7 posto. (Hina/SJ)

 

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox