Josipović: Nisam siguran da s hrvatske strane u Haagu sjede pravi ljudi

Dobra je vijest što smo završili pregovore s Europskom unijom, ali završetkom pregovora nisu završene reforme u Hrvatskoj. Manje dobra vijest je što gospodarska situacija u Hrvatskoj nije dobra, rekao je hrvatski predsjednik Ivo Josipović hrvatskim iseljenicima iz New Yorka.

Hrvatski iseljenici u razgovoru s Ivom Josipovićem u Stalnoj misiji RH pri Ujedinjenim narodima posebno su se interesirali kakvo je predsjednikovo mišljenje o radu međunarodnog suda u Haagu i presudama generalima Gotovini i Markaču.

To je osjetljivo pitanje. U Domovinskom ratu nažalost bilo je zločina, ali je Hrvatska vodila pravedni, obrambeni rat. Osobno, kao pravnik, nisam zadovoljan rezultatima suđenja u Haagu i ne samo kada je riječ o hrvatskoj strani. Nisam siguran ni da su se s hrvatske strane tamo našli pravi ljudi, kazao je predsjednik Josipović. Ali, mi moramo prihvatiti odluke suda, Hrvatska mora poštivati pravni sustav”. Josipović je kazao da “griješe i domaći sudovi, ali i međunarodni”.

Na pitanje kako komentira najavljeno okupljanje Hrvata u Haagu u znak podrške generalima Gotovini i Markaču Josipović je kazao da to spade u slobodu izražavanja. “Osobno mislim da to neće koristiti generalima”. (Hina/jk)  

 

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox