Josipović: Očekujem Tadića u Vukovaru u prvom dijelu studenoga

Predsjednik Republike Ivo Josipović u nedjelju je izrazio očekivanje da bi srbijanski predsjednik Boris Tadić mogao doći u posjet Hrvatskoj i Vukovaru u prvoj polovici studenoga.

 

Očekujem da bi predsjednik Tadić mogao doći u prvoj polovici studenoga - rekao je predsjednik Josipović u odgovoru na novinarski upit, nakon tradicionalnog primanja skupina građana na Pantovčaku, o tome kada bi srbijanski predsjednik mogao doći u Vukovar.

Pitanje je bilo potaknuto nedavnom izjavom vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, koji je u razgovoru za radio Slobodne Europe pozvao Tadića u posjet Vukovaru i naglasio kako bi to bilo vrlo bitno za taj grad.

Predsjednik Josipović je rekao da je važno što je takvu poruku dao upravo vukovarski gradonačelnik jer su Vukovarci najteže stradali u Domovinskom ratu. Zahvalio je gradonačelniku što je "izrazio takvo stajalište - poruku mira, ljubavi i budućnosti".

Nadam se da će cijela Hrvatska razumjeti važnost dolaska predsjednika Tadića za budućnost Hrvatske, regije i Europe - rekao je Josipović i dodao da se upravo zato intenzivno diplomatski radi na dolasku predsjednika Tadića kako bi se osiguralo da "posjet bude na najboljoj mogućoj razini i da se njime prenesu najbolje poruke i za građane Hrvatske, posebno za stradalnike u Vukovaru, a naravno, i za Srbiju".

Hrvatska, Srbija i druge zemlje u regiji zasigurno žele zajedničku europsku budućnost i to je jedan važan korak - naglasio je hrvatski predsjednik. (Hina)

Foto: vlada.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox