Josipović otvorio sajam bijelog tartufa

Sajam istarskog bijelog tartufa "Dani Zigante tartufa" u Livadama, koji je i ove godine okupio poznate istarske proizvođače vina, ekstra djevičanskih maslinovih ulja, vrhunske medare i na kojemu će se predstaviti najveći i najljepši primjerci istarskog bijelog tartufa, svečano je danas otvorio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

 

Istra je prepoznatljiva i uzor po mnogo čemu, od turizma do poljoprivrede. Prepoznatljiva je po mnogim proizvodima pa i po tartufima koji su postali jedan od hrvatskih brendova - kazao je Josipović dodavši kako je vrijednost Istre koja, kako je rekao, u Hrvatskoj prednjači na mnogim poljima, upravo u ljudima.

"Dani Zigante tartufa" potrajat će punih sedam vikenda, rekao je Giancarlo Zigante i ustvrdio kako je njegova tvrtka u 2010. godini ostvarila više od 29 milijuna kuna prometa, a predviđen rast za ovu godinu iznosi oko pet posto na ukupan promet. Izrazio je zadovoljstvo što su danas Zigante tartufi jedan od najpoznatijih istarskih i hrvatskih brendova koji promiče gastronomiju, ljepotu i bogatstvo prirode Istre i Hrvatske.

Ovaj je sajam također postao prepoznatljivo mjesto koje godišnje posjeti više od dvadeset tisuća domaćih i inozemnih turista - naglasio je Zigante dodavši da zbog velikog interesa tržišta, posebno inozemnog, sajam traje sedam vikenda, odnosno od početka listopada do sredine studenoga. (Hina)

 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox