Josipović pustio u pogon generator za Končar

Povodom dodjeljivanje Zlatne kune Hrvatske gospodarske komore i  Komore Zagreb te nagrade CROMA za menadžera godine Ivanu Milčiću, predsjedniku Uprave Končar – Energetskih transformatora, predsjednik je Ivo Josipović posjetio Grupu Končar, odnosno tri tvornice transformatora smještene u Jankomiru. 

 

U društvu Darinka Bage, predsjednika Uprave, članova Uprave KONČARA te direktora i članova Uprave Društava KONČAR  dr. Ivo Josipović je razgledao proizvodne pogone triju Končarevih tvornica transformatora te je u probni rad pustio generator za napajanje ispitne stanice Končar – Energetskih transformatora.


U Grupi KONČAR djeluju tri tvornice transformatora:
KONČAR – Energetski transformatori (joint venture KONČAR - Siemens),
KONČAR – Distributivni i specijalni transformatori
KONČAR – Mjerni transformatori

Na lokaciji Jankomir gdje su smještene sve tri tvornice transformatora zaposleno je 1142 radnika. Rastom proizvodnje i prodaje kontinuirano se povećavao i broj zaposlenih. U zadnjih pet godina broj zaposlenih povećan je za 42 posto. Na listi najvećih hrvatskih izvoznika sve tri tvornice zauzimaju visoko mjesto.

U složnim gospodarskim uvjetima Grupa KONČAR uspjela je i u 2010. godini održati zadovoljavajuću razinu poslovnih aktivnosti, povećati izvoz u odnosu na prethodne godine  i pritom nastaviti vlastiti razvoj. Važno je spomenuti da je 54 posto ukupne realizacije ostvareno na inozemnim tržištima. (PS/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox