Josipović: Slovenija ne ucjenjuje Hrvatsku, rješenje će biti kompromis

Foto: Filip Brala/PIXSELL

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je u Zagrebu kako Slovenija ne ucjenjuje Hrvatsku zbog Ljubljanske banke s obzirom na kratke rokove za ulazak u EU.

Mislim da će rješenje biti kompromisno i da će se moći okarakterizirati kao pravedno za obje strane, rekao je Josipović nakon dodjele odličja talijanskom zastupniku Aldu Di Biagiju.  Predsjednik nije htio reći koje bi rješenje bilo najbolje za Hrvatsku ističući kako s rješenjima ne bi trebalo istrčavati i kako hrvatskog i slovenskog stručnjaka Zdravka Rogića i Franca Arhara treba pustiti da na miru završe posao, piše HRT

Ministri vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije izjavili su sinoć nakon sastanka u Bruxellesu da je u veljači moguće naći rješenje za pitanje Ljubljanske banke, što bi otvorilo put za ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora u slovenskom parlamentu.

Hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i njezin slovenski kolega Karl Erjavec najavili su da će se ponovno sastati 6. veljače u Sloveniji s financijskim stručnjacima dviju vlada. (HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox