Josipović: Sredstva za Ured predsjednika u proračunu realno nisu povećana. Premijerka ima krive podatke

Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je kako u državnome proračunu sredstva za njegov Ured za ovu godinu realno nisu povećana niti za jednu kune već je, kazao je, došlo do određene preraspodjele troškova zbog kojih su ta sredstva povećana za 9,7 posto.

Josipović je to kazao nakon današnjeg posjeta Brodarskome institut u razgovoru s novinarima koji su tražili komentar jučerašnje izjave predsjednice Vlade Jadranke Kosor da su sredstva za Ured predsjednika u ovoj godini povećana za 37,4 posto.

Proračun Ureda predsjednika realno nije povećan ni jednu kunu. Povećan je za 9,7 posto, dakle ne za 37 posto i to samo zato što je vlada odlučila preraspodijeliti neke troškove, konkretno korištenje državnog aviona, s jedne, nazovimo je centralne kase, na svakog korisnika, pa i na Ured predsjednika. I onda je vlada vrlo korektno za taj iznos povećala i proračun Ureda predsjednika, kazao je Josipović.

Međutim, izgleda da je neka predizborna nervoza rezultirala izjavom za koju bih samo rekao da najbolje pokazuje da stvari u proračunu ne štimaju. Name, podaci kojima je netko brifirao premijerku su potpuno pogrešni. Prema tome, mislim da će i to biti prilika da Vlada možda razmotri ovaj prijedlog, ustvrdio je. (Hina/jk)

 

 

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox