Josipović uputio poruku sudionicima skupa u Srbiji

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u petak je uputio pismo sudionicima sastanka poslovnih čelnika iz zemalja jugoistočne Europe što se održava u Aranđelovcu u Srbiji, u kojemu je izrazio potporu skupu te ukazao na značaj gospodarske suradnje u susjedstvu.

 

Josipović je u pismu koje je, kako su izvijestili beogradski mediji, sudionicima pročitala izvršna ravnateljica Srpske asocijacije menadžera Maja Piščević, naveo kako je od početka davao potporu sastanku vodećih poslovnih ljudi u susjedstvu te dodao kako se zajedničkim snagama može postići više u cilju gospodarskog razvitka.

Izrazivši žaljenje zbog nemogućnosti da nazoči skupu, hrvatski je predsjednik istaknuo značaj političke stabilnosti za gospodarsku suradnju među državama te podsjetio na riječi srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, koji je na otvaranju skupa u četvrtak rekao kako nema bogate ni napredne zemlje koja je okružena siromašnim susjedima.

Josipović naglasio kako je njegova politika i politika Hrvatske da stabilnoj i naprednoj Hrvatskoj treba stabilno i napredno susjedstvo. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox