Jovanović ostaje ministar

Hrvatski sabor većinom glasova nije prihvatio zahtjev HDZ-a o izglasavanju nepovjerenja ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću, javlja business.hr.

Povjerenje ministru Jovanoviću izglasalo je 80 zastupnika vladajuće koalicije, za iskazivanje nepovjerenja glasovalo je 24 zastupnika iz HDZ-a i HDSSB-a, a suzdržanima se izjasnilo šest zastupnika Hrvatskih laburista.

Zahtjev za pokretanje pitanja povjerenja Jovanoviću potpisala su 33 zastupnika HDZ-a, koji ga smatraju nedostojnim obnašanja ministarske dužnosti.

Zamjeraju mu da ne potiče kulturu dijaloga, poštovanja različitosti i uvažavanja, da je svojim izjavama u javnosti narušio dignitet Sabora i zastupnika, vrijeđao čelnike Hrvatskog nogometnog saveza, diskriminirao osobe s invaliditetom najavama iz njegova ministarstva da će paraolimpijci za osvojene zlatne olimpijske medalje dobili upola manje novca nego olimpijci.

HDZ predbacuje Jovanoviću i da je, iako se promovirao kao borac protiv korupcije i kriminala, prešutno gledao na Vladina imenovanja nepravomoćno osuđenih te pravomoćno optuženih kadrova, kao i da je nerealno planirao proračunska izdvajanja za svoje ministarstvo.

Banski dvori i vladajuća većina stali su, pak, u obranu ministra, dajući potporu njegovu radu, te ističući kako ne mogu prihvatiti da izgovorena riječ može biti razlog za bilo čiju smjenu i iskazivanje nepovjerenja. (jh)

 

 

Izvor: www.business.hr
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox