Kad neće milom, onda će silom: Poreznici pljene utržak u kafićima

Ministarstvo financija iskoristit će sve zakonske mogućnosti kako bi naplatilo porezne dugove, u više navrata ponavljali su iz tog resora, a čini se da ministar financija Slavko Linić od toga neće odustati unatoč kritikama o prevelikoj poreznoj presiji u zemlji, koje stižu čak i iz koalicijskih redova.

Sada su, kako doznajemo, krenuli i u akciju pljenidbe novca, odnosno dnevnog prometa kod onih dužnika koji posluju s gotovinom. U nekoliko poreznih ispostava potvrdili su nam da njihovi poreznici imaju nalog da ujutro dođu, uglavnom u kafiće, te da na kraju dana na ime poreznog duga uzmu dnevni promet.

Imamo i tu mogućnost za naplatu dugova. Možda se vama to ne čini elegantnim načinom, ali i to je jedna od mjera naplate. Za nas je to krajnja mjera, ali što drugo učiniti s čovjekom koji u svom kafiću ima promet od deset ili 20 tisuća kuna, prijavljuje znatno manje, ali ni na taj umanjeni promet nije spreman godinama platiti porezni dug.

Kako gospodski s njime postupati, kažu naši izvori iz Porezne uprave. Priznaju da pri takvom pokušaju ima i neugodnih scena, pa čak i prijetnji, piše novilist.hr. (sh)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox