Kada posao postane dom, a dom postane posao!

Nerijetko se današnje vrijeme profesionalce može vidjeti da u svojim rukama drže iPhone, BlackBerry ili neki drugi smartphone uređaj. Bilo da su na poslu, u prometu, kod kuće ili u društvu – zbog straha za svojim poslom – oni su konstantno umreženi i rade uvijek, piše Poslovni dnevnik.

 

Voditelj je projekta za Internet i život u Americi u istraživačkom centru Pew, Lee Rainie, kazao kako je dom prekoračio granice posla, a posao granice doma i kako postoji mogućnost da se ta granica više nikada neće moći uspostaviti. Međutim, ono o čemu mnogi predani  poslu i  razmišljaju je da produktivnost koju pružaju prati osjećaj nelagode, koji se akumulira.

Međutim, ukoliko netko ima dobar posao koji voli, utoliko je logično da će u ovo vrijeme kada posla nema i do istoga je vrlo teško doći, boriti s vremenom i potencijalnom konkurencijom, pa umreženost u svako doba više nije novost.

Mnogi imaju vrlo dinamičan i zahtjevan posao kojem moraju biti posvećeni i dok nisu na radnom mjestu jer bi inače sve pošlo po zlu. Isto je prošla direktorica marketinga za Dockers, Karen Riley Grant, koja je nakon drugog djeteta suradnicima najavila da će nekoliko sati tijekom noći i vikenda gasiti svoj iPhone, piše Poslovni dnevnik.

 

Umreženost u svako doba

Stručnjaci za radno okruženje upozoravaju kako je vrlo važno da se u tvrtkama zaposlenike informira o tome što se od njih očekuje nakon fiksnog radnog vremena. I dok neki ustraju na tome da odvoje poslovni život od privatnog, drugi su ta dva svijeta odlučili spojiti. Jedna od njih je primjerice Stephanie Marchesi, iz newyorške marketinške tvrtke, osmislila sustav u kojem uvijek pored sebe ima četiri uređaja: iPhone, iPad, BlackBerry i prijenosno računalo.

Ista navodi kako nije sklona stresu i kako nije manijak, nego je jednostavno predana, umreženo i uvijek spremna na potrebnu reakciju. No, postavlja se pitanje, koliko je zapravo rad učinkovit kada se istovremeno radi na nekoliko uređaja? Konačno, koliko dugo se može raditi tim tempom i s toliko stresa, jer realno – iako se to mnogima ne čini – taj način života i rada je vrlo stresan i za sobom vuče posljedice. (SJ)

 

Izvor: www.poslovni.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox