Kadrovska pretresanja: Tko je u Vladi nakon novih imenovanja?

Vlada je na zatvorenom dijelu 6. sjednice, raspravljala je o kadrovskim pitanjima. Sukladno Zakonu o sustavu državne uprave i Zakonu o postupku primopredaje vlasti razriješeni su dosadašnji i imenovani novi ravnatelji državnih upravnih organizacija.

Tako je Željko Bačić, dosadašnji ravnatelj Državne geodetske uprave, razriješen, a Danko Markovinović imenovan novim ravnateljem.

Ismar Avdagić novi je ravnatelj Državnog zavoda za mjeriteljstvo, dok je dosadašnji ravnatelj, Krešimir Buntak, razriješen te dužnosti. Marica Matković imenovana je glavnom tajnicom Glavnog tajništva Vlade Republike Hrvatske.

Zlatko Grabar šef Carinske uprave

Ravnateljem Carinske uprave i pomoćnikom ministra financija imenovan je Zlatko Grabar.

Novoimenovani pomoćnici ministra pomorstva, prometa i infrastrukture su Oliver Kumrić i Jasmin Krizmanić.

Vlada je razriješila dosadašnju tajnicu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Zlatu Kedžo te, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika u Ministarstvu zdravlja, a najduže do 6 mjeseci, ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva zdravlja dala Siniši Vargi.

Na današnjoj sjednici Vlada je imenovala i povjerenike Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti općinskih vijeće temeljem rješenja o raspuštanju općinskih vijeća. Tako je Ljiljana Belić imenovana povjerenicom za obavljanje poslova iz nadležnosti općinskog vijeća Općine Posedarje, a Dražen Grgurević imenovan je povjerenikom za obavljanje poslova iz nadležnosti općinskog vijeća Općine Promina.

Rošada u lučkim upravama

Dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Rijeka Dušan Rudić razriješen je, a na njegovo mjesto imenovan je Pavao Komadina. Također, razriješeni su članovi Upravnog vijeća Željko Starčević, Darko Glažar, Vesna Buterin i Mladen Mandić, a novim članovima imenovani su Dražen Bošković, Igor Golec, Zvonimir Laurenčić i Ivo Šantić.

Predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Zadra Živko Kolega razriješen je, a novim predsjednikom imenovan je Perica Šolić. Razriješeni su i članovi Vijeća Maja Markovčić Kostelac, Branko Ganzulić, Alan Kociper i Milivoj Maričić, a novim članovima imenovani su Svetko Šarić, Nikola Turčinov i Ante Vodopija te Milivoj Maričić, koji je ponovo imenovan.

U Upravnom vijeću Lučke uprave Šibenik razriješeni su predsjednik Boris Fantulin i članovi Novica Ljubičić, Damir Pilipac, Melita Štrbić i Janes Lakoš. Novom predsjednicom Vijeća imenovana je Maja Markovčić Kostelac, a članovima Milan Macura, Josip Zanze, Damir Vučak i ponovno Janes Lakoš.

U Lučkoj upravi Ploče, dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Joško Nikolić razriješen je dužnosti, a novim predsjednikom imenovan je Nikola Mendrila. Ante Brljević, Ozren Matijašević, Niko Raič i Ivo Matković, dosadašnji članovi Vijeća, razriješeni su, a novi članovi su Ivo Karamatić, Ante Jelčić, Goran Ižotić i ponovno imenovan Ivo Matković.

Kovačević u Janaf

Nadzornom odboru društva Jadranski naftovod d.d. predlaže se opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave Ante Markova i članova Ante Dodiga i Petra Grđana, te imenovanje Dragana Kovačevića novim predsjednikom i Jakše Marasovića i Brune Šarića članovima.

Jozo Sarač, dosadašnji predsjednik Povjerenstva za pripremu i provedbu natječaja za imenovanje člana Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave razriješen je, kao i članovi Teja Kolar i Sandro Mustafagić, a novom predsjednicom Povjerenstva imenovana je Tamara Obradović Mazal. Miki Huljić imenovan je novim članom Povjerenstva, dok je Teja Kolar ponovno imenovana. (jk)

 

 

Izvor: vlada.hr

 

 

 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox