Kajin o izjavama premijerke i sporu oko Dajle

Saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin komentirao je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli izjavu premijerke Jadranke Kosor u Kninu na proslavi Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti na Sinjskoj alki te spor oko benediktinskog samostana u Dajli.

 

U Kninu Kosor pozdravlja generale Mladena Markača i Antu Gotovinu, a zatim 'de facto' spočitava koalicijskim partnerima iz SDSS-a Miloradu Pupovcu i Slobodanu Uzelcu da brane četničku politiku. Kosor voli Hrvatsku, ali sve što radi čini isključivo u svom i HDZ-ovom interesu. To je pogrešno jer odavno HDZ-ovi interesi nisu državni interesi - ustvrdio je Kajin.

Rekao je kako je Gotovina ponajprije žrtva Tuđmanove i Šuškove politike, koja je nakon oslobodilačke i posve legitimne akcije Oluje dopustila pljačku, palež i ubojstva nedužnih civila.

Govoreći o sporu glede samostana u Dajli, Kajin je rekao kako je Crkva u zadnjih sedam dana načinila takvu štetu kakvu joj, kad je riječ o njezinoj vjerodostojnosti, "nisu učinili komunisti u 50 godina". (Hina)

 

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox