Kako da vam šef više ne bude bauk

Kažu obitelj ne možeš birati, ali šefa možeš. Dobro, u Hrvatskoj danas niti to ne možeš, ali zato možeš birati kako komunicirati s njime, tvrdi Poslovni dnevnik.

 

Najvažnije je izbjeći probleme u komunikaciji. Važno je shvatiti kakva osoba je vaš šef i prilagoditi komunikaciju njemu. Izbjegavajte napadno i agresivno ponašanje, ali nemojte niti previše popuštati.

Budite čvrsti i nemojte se bojati šefa, pa i on je samo čovjek. Samo radite svoj posao korektno, tako da vam nema što prigovoriti. Izbjegavajte i tužakanja svog šefa njegovim nadređenima; nitko ne voli tužibabu, a sve probleme je najbolje riješiti direktno s njim.

 

Služba je služba, a družba je družba

 

Nemojte sa šefom pričati o privatnim problemima, plakati i slično. Zadržite profesionalnost i razgovarajte s njim jednostavno i jasno.  

Trebate razgovarati sa šefom o škakljivim temama (promaknuće, povišica, promjena posla, nezadovoljstvo...)? Učinite to mirnim i profesionalnim tonom, otvoreno i jasno davajući do znanja što mislite i želite. Nemojte biti negativni ili primjerice pokunjeni, već pošteni i uspravni. 

I na kraju, uvijek ima psihičkih bolesnika, ali ako imate posla s normalnim šefom, njemu će biti najvažnije da posao ne pati. Radite ga s punom posvećenosti, korektno i profesionalno. Ako nešto ne razumijete, pitajte i slobodno zapisujte bilješke. Pametan zapisuje, glup pamti. (MJ) 

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 16. prosinac 2010.

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox