Kakva će biti sudbina TE Plomin C?

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić te ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović u Labinu su počeli razgovore s predstavnicima Istarske županije, Grada Labina i načelnicima okolnih četiri općina o termoelektrani Plomin C.

Kako je najavljeno, na sastanku se raspravlja o sudbini termoelektrane Plomin C, koja bi po planovima Vlade i HEP-a bila na ugljen, dok su lokalni čelnici na njihovoj koordinaciji zaključili da podržavaju potrebu izgradnje trećeg bloka TE Plomin, ali na plin, energent određen općinskim i županijskim prostornim planom. Danas ističe i rok za iskazivanje interesa za sudjelovanje strateškog partnera u projektiranju, inženjeringu, financiranju, izgradnji, upravljanju i održavanju termoelektrane Plomin C.

Pretpostavlja se da će na sastankui biti govora i o IDS-ovoj inicijativi za raspisivanjem referenduma o Plominu C, projektu od državne važnosti. Predstavnici udruge "Naša zemlja" pred zgradom gradske uprave, gdje je u tijeku sastanak, istaknuli su transparent s natpisom "Koza je krepala" kao znak protivljenja izgradnji termoelektrane Plomin C na ugljen.

Ogorčeni smo jer građani Istre nisu upoznati s ničim i u cijeloj toj priči su ignorirani. Stoga od ovog susreta ne očekujemo ništa, sve je to jako žalosno, kazala je novinarima predstavnica udruge "Naša zemlja" Sanja Frankola. Nakon sastanka u Labinu, premijer Zoran Milanović sa suradnicima obići će energetsko postrojenje u Plominu. (Hina/HT)

 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox