Kakva kriza: Na skijanje će 15% više Hrvata nego prošle godine

Prodaja skijaških aranžmana u turističkim agencijama, članicama Udruge hrvatskih putničkih agencija, bilježi rast od 15 posto u odnosu na 2010. godinu.

Najpopularnija su skijališta u Austriji, Sloveniji i Italiji, a povećan je interes i za BiH i Francusku. Rezultati istraživanja koje je UHPA provela na prigodnom uzorku vodećih domaćih turističkih agencija koje u svojoj ponudi imaju skijaške aranžmane, pokazala je kako Hrvati najviše idu na skijanje u terminu zimskih praznika.

Naime, zbog produženja praznika koji ove godine ulaze u jeftiniji termin od 7. do 14. siječnja, cijene aranžmana u odnosu na prošlu godinu u hrvatskom skijaškom tjednu bilježe pad od 5 do 10 posto, pa je u skladu s time i prodaja aranžmana porasla.Tradicionalno najposjećenije destinacije su Kronplatz (Italija), Bad Kleinkirchheim, Flachau i Nassfeld (Austrija), Kranjska gora, Golte i Rogla (Slovenija), Les Arc 1600 i Val Thorens (Francuska).

Kada je riječ o podjelama na regije, Dalmatinci i Istrani za svoje skijaške destinacije tradicionalno biraju Italiju, dok Zagrepčani biraju Austriju i Sloveniju. Ove godine iznenađenje je i porast prodaje skijaških aranžmana za Bosnu i Hercegovinu, dok se skijaški aranžmani za Francusku prodaju na nivou prošlogodišnjih rezultata. (PS/HT)

 

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox