Kalmeta smijenio Sapunara

Ministar je mora, prometa i infrastrukture, Božidar Kalmeta smijenio Josipa Sapunara s mjesta člana uprave zaduženog za financije, potvrdilo je isto ministarstvo poslovnom.hr.

 

Budući da je Kalmeta jedini član Skupštine Hrvatskih autocesta može smijenii člana uprave a da to ne učini Vlada. Na Sapunarovo mjesto nije imenovan novi član uprave, a navodno zamjenika neće ni biti. Predsjednik uprave HAC-a Stjepko Boban tako ostaje jedan jedini član uprave.

Podsjećamo, do prije godinu dana upravu su činila četiri člana: Jurica Prskalo, Mario Lovrinčević, Josip Sapunar i Ivica Mlinarević. Osim Mlinarevića, ostala su trojica završila u pritvoru zbog afere s bojanjem tunela i afere izvlačenja novca preko Fimi medije.

Sapunar je u četvrtak pušten iz pritvora zbog afere Fimi-media, a navodno je pušten jer je istražiteljima ispričao kako je izvlačen novac iz tvrtke. U svojim je iskazima, priča se, teretio i Kalmetu.Budući da je pritvor u Remetincu koristio kao godišnji odmor, odmah po izlasku se bio vratio na posao. (S.J.)

 

Izvor: www.poslovni.hr
Foto: vlada.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox