Kao da vojni život nije dovoljno težak... hranili ih psećom hranom

Ako je suditi po filmovima, ruski su specijalci, baš kao i američki, uvijek vrhunski stručnjaci, snagatori, čine nemoguće stvari (dobru uvijek malo manje od američkih naravno, kad takve filmove uglavnom i rade Ameri), a sada očito znamo i zašto. Tajna je u - psećoj hrani.

 

Bivši časnik u ruskom ministarstvu unutarnjih poslova izjavio je da se pripadnicima specijalnih snaga davala pseća hrana, a da su konzerve bile prekrivene naljepnicama na kojima je pisalo da se radi o "govedini vrhunske kvalitete", prenosi Reuters.

Bivši bojnik Igor Matvejev, jedan od rijetkih "zviždača" u ruskim snagama sigurnosti, kazao je da su časnici pokušali prikriti taj skandal, ali i sve ostale nepravilnosti koje su se događale u bazi u Vladivostoku, na krajnjem istoku Rusije, gdje je bio stacioniran. Nakon što je početkom mjeseca na internet stavio film o raširenoj korupciji u ministarstvu, dobio je otkaz.

Sramota je reći, ali specijalce su hranili psećom hranom. Pripravljana im je kao gulaš - kazao je Matvejev. Također je kazao da su u bazi radili ilegalni radnici, "Korejci ili Kinezi", i da su radili kao čistači i građevinski radnici. Najavio je da će se žaliti na odluku o otkazu, a u 10-minutnom video uratku poziva predsjednika Dmitrija Medvedeva i premijera Vladimira Putina da reagiraju na stanje koje vlada u ruskim snagama sigurnosti. (Hina/MJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox