Kao "Dan poslije sutra": SAD paraliziran snježnom mećavom, otkazani letovi

Ako ste planirali put u SAD, otkažite ga. Jako zimsko nevrijeme i snijeg, ledena kiša i jak vjetar zadesili su trećinu američkog stanovništva i izazvali otkazivanje više od 4.000 letova te paralizirali dio zemlje.

Nevrijeme je zahvatilo veliki dio Srednjeg istoka od Colorada na zapadu do Velikih jezera na istoku. Upozorenja su odaslana u više od polovice od 50 američkih država, od Sjeverne Dakote do Teksasa preko Novog Meksika.
Udari vjetra i ledena kiša pretvaraju ceste u klizališta gdje prijeti opasnost od padanja stabala i električnih stupova. Meteorološke službe najavljuju niske temperature. Prema televizijskim snimkama u Okalhoma Cityju traju jake snježne padaline.

U Chicagu prognoze predviđaju da će zimsko nevrijeme s udarima vjetra i obilnim snježnim oborinama onemogućiti promet i kretanje, a Državna meteorološka služba je čak pozvala stanovnike da ne izlaze. U tim uvjetima čak je i čišćenje snijega preriskantno jer je 1999. tijekom tih aktivnosti od srčanog udara umrlo 40 ljudi.

Nadajmo se da se nevrijeme neće premještati dalje na istok jer se naš ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković na svom posjetu SAD-u i ne bi baš proveo. (Hina/MJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox