Kaptol kritizira oduke HDZ-a

Među zastupnicima koji su dali svoj glas 'za' nacrt Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji (MPO) više ih je koji se deklariraju kao katolički vjernici, pa se još jednom očitovalo da je stranačka stega za njih bila važnija od savjesti, ističe se u uredničkom komentaru Ivana Miklenića u novom broju Glasa Koncila, a prenosi index.hr

Pita se i je li koji od zastupnika koji su glasali za MPO doživio u sebi sukob između onoga što je od njega zahtijevala politička stranka kojoj pripada i onoga što zahtijeva crkvena doktrina. No očito je da su neki zastupnici žrtvovali svoje zajedništvo s Crkvom da bi udovoljili stranačkoj stezi, smatra Miklenić dodajući da je očito da su oni zastupnici koji se deklariraju kao katolici takvim svojim glasovanjem podcijenili važnost crkvenog zajedništva. Takvi zastupnici prema Mikleniću dali su prednost svojim partikularnim interesima i tako se distancirali od Crkve.

No savjest, premda je pogažena, nije i ne može biti ubijena ni zauvijek ušutkana, naglasio je u svom komentaru Miklenić. Glas Koncila bavi se i, kako naglašavaju,  neobičnom odlukom koju je donijelo predsjedništvo HDZ-a 8. svibnja da se svim delegatima na stranačkom skupu ne omogući samo sudjelovanje u raspravi već i tzv. ispravak netočnog navoda.

Ta odluka, naoko benigna, mogla bi, ako delegati to navrijeme ne prozru, postati prava mina i onemogućiti i samu svrhu izbornoga sabora: izbor novoga predsjednika stranke, piše Glas Koncila. (HT)

 

Izvor: www.index.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox